Leguma nelipsită din meniurile celor mai luxoase restaurante din lume, sparanghelul, este cultivată cu succes în comuna Balta Albă din județul Buzău, acolo unde culesul este în plină desfășurare. Producătorul Daniel Toma spune că de sărbători, sparanghelul va fi disponibil în cantități mari pe rafturi. Cultura de sparanghel se află în satul Amara, pe un teren moștenit de Daniel Toma de la bunici și se află în cel de-al șaselea an de producție. Daniel Toma explică că sparanghelul trebuie recoltat la momentul potrivit pentru a fi consumat, altfel planta se ramifică și devine nepotrivită pentru consum. Leguma este bună de cules atunci când tija măsoară între 20 și 30 de centimetri, iar ce crește mai mult este eliminat din cultură. Daniel Toma livrează sparanghel de trei ori pe săptămână clienților săi, atât online, cât și prin restaurante și băcănii din București, la un preț de 35-40 de lei pe kilogram. Pe lângă sparanghel, fermierul mai cultivă și broccolini și Kalettes, legume apreciate pentru calitățile lor în țări occidentale.
Citeste articol integral pe adevarul.ro
Sursa & Foto Credit- “adevarul.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii